Bæredygtighed

​Bæredygtighed defineres på mange måder.

Jysk Element ApS bestræber sig på at levere træelementer til vores kunder i et bæredygtigt perspektiv og arbejder med begrebet på flere niveauer.

Materialer

Vi undersøger de materialer, vi anvender, grundigt og efterspørger dokumentation fra leverandørerne for, hvordan de arbejder med bæredygtighed og fremmer dette i eksempelvis produktionsmetoder, råvareudvælgelse mv. af træelementerne.

Træ er det primære materiale i produktionen af vores elementer. Vi anvender træ af nordisk oprindelse fra FSC-certificerede leverandører. FSC-certificeringen er vores garanti for, at træet er dyrket bæredygtigt og at skovarealer fornyes og genplantes efter fældning. Læs mere om FSC her!

Jysk Element ApS undersøger løbende markedet for nye eller alternative produkter, som lever op til vores bæredygtighedsambition og strenge kvalitetskrav.

Affaldshåndtering og genanvendelse

Jysk Element ApS har fokus på at minimere spild og affald. Vi tilrettelægger produktionen af elementtyper og -størrelser, så vi i videst muligt omfang udnytter hele byggevarer og eliminerer spild. Hvor det er muligt, køber vi delkomponenter ”på mål”, så vi minimerer fraskær.

Den forholdsvis begrænsede mængde affald, vi producerer, sorteres i flest mulige fraktioner med henblik på genanvendelse, herunder gips, glasuld, stenuld, træbeton, plast, stål. Det er vores målsætning at intet affald må ryge i deponi og vi skal producere mindst muligt affaldsmateriale til forbrænding.

I vores konstruktioner anvender vi materialer, der har lange og ensartede levetider. Vi har fokus på at indbyggede materialer er vanskelige at udskifte særskilt, hvorfor ensartede levetider på delkomponenter er af stor vigtighed. Ligeledes bruger vi ressourcer på at udvikle enkle løsninger i designet af vores elementtyper, så vi anvender færrest mulige delkomponenter. Dette sikrer en ensartet høj kvalitet, minimerer fejl og sikrer samtidigt, at elementerne efter endt levetid kan demonteres og adskilles i enkeltfraktioner med henblik på genanvendelse.

Arbejdsmiljø og indeklima

Da elementerne produceres af mennesker fremfor robotter, har vi stor fokus på arbejdsmiljø, indeklima og arbejdsbetingelser for vores ansatte, både inde på fabrikken og på byggepladsen under montage. Det betyder blandt andet, at vi investerer i tekniske hjælpemidler og løftegrej, der skåner medarbejderne, ligesom de løbende uddannes i virksomhedens arbejdsmiljø- og sikkerhedspolitik samt korrekt brug af hjælpemidler og værnemidler.

Det er vigtigt for os, at vore elementer er opbygget af sunde emissionsfrie materialer; at materialer og færdigproducerede elementer holdes tørre og at konstruktioner udføres nøjagtigt og byggeteknisk korrekt, så slutbrugerne oplever en færdig bygning med et sundt indeklima uden fx skimmelproblematikker.

Transport

Vi arbejder løbende på at optimere transport og fragt på lastbil. Det har betydning for os, at materialer produceres så lokalt som muligt og ikke fragtes over store afstande verden rundt. Det har bl.a. indflydelse på vores materialevalg. Vi indkøber desuden råmaterialer i ”hele træk”, og undgår så vidt muligt småleverancer.

Herudover arbejder vi i vores indledende produktionsplanlægning med tilrettelæggelse af elementstørrelser, så vi udnytter tilladte dimensioner for fragt på lastbil bedst muligt under transport mellem produktionssted og montage på byggeplads. Vi producerer flade elementer, som stables i stakke og emballeres forsvarligt, hvilket sikrer et ensartet lavt fugtniveau i de leverede elementer og vi undgår skader under transport. Vi planlægger leveringen nøje og udnytter lastbilens lastemål optimalt.

Skal du bygge nyt erhvervs- eller industribyggeri og vil du evt. bruge træelementer?

​Send os gerne en uforpligtende forespørgsel og vi vender retur
​hurtigst muligt:

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma info

​Jysk Element ApS producerer, leverer og monterer præfabrikerede træelementer til erhvervs- og industribyggeri og større bolig- og rækkehusprojekter.​ Vi leverer præfabrikerede elementløsninger bl.a. facade- skillevægs- dæk- og tagelementer til alle former for byggerier.

Kontakt os

​Jysk El​eme​nt ApS

Holmhuse 14A, 7860 Spøttrup

Navigation på Google Maps

Telefon: 23 25 12 40

E-mail vedr. byggeri: tm@jyskelement.dk​​

E-mail vedr. faktura mv.: faktura@jyskelement.dk